ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΕΑ!

ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΑΣ ΕΞΩΡΑΪΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ!

Ένας στόχος-όνειρο ζωής για το Σύλλογο μας, μετά από την αναγέννηση του το 2017, παίρνει σάρκα και οστά, αποδεικνύοντας ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αν κάποιοι ονειροπόλοι ρομαντικοί πιστέψουν σε αυτά:

Το Αγγλικό Σχολείο της πολυαγαπημένης μας μεσαιωνικής καστροπολιτείας, της Κάτω Χώρας μας, εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής του 2021, για αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξη, με ποσό 225.000€!

Πλέον, ο δρόμος για να αποκτήσει ο Μυλοπόταμος το δικό του Πνευματικό Κέντρο, στέγη φύλαξης της πολιτιστικής του κληρονομιάς και τόπο διοργάνωσης επιστημονικών συμποσίων, έχει ανοίξει διάπλατα…!

Το όραμα για να ξαναζωντανέψει η Κάτω Χώρα και να αναδειχθεί όλο της το μεταβυζαντινό κάλλος, με επίκεντρο το Ενετικό της Κάστρο και το καινούργιο της Πνευματικό Κέντρο, δεν είναι πια απρόσιτο…

Ο Σύλλογος Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, στο Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και στον Πρόεδρο του ΚΙΠΑ κ. Γεώργιο Κασιμάτη.

Επίσης, ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ στον μεγάλο Κυθήριο Πανεπιστημιακό Δάσκαλο και Επίτιμο Πρόεδρο του ΚΙΠΑ, καθηγητή Γεώργιο Κασιμάτη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου, άναψαν στις αρχές του 2018 τη φλόγα του ενδιαφέροντος και της διαδικασίας αξιοποίησης της υπάρχουσας μελέτης.

Ξεχωριστές ευχαριστίες και στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, ο οποίος τόσο από τη θέση του συμπολιτευόμενου, όσο και από αυτή του αντιπολιτευόμενου Περιφερειακού Συμβούλου, υποστήριξε με θέρμη το όλο εγχείρημα.

Παρά την απερίγραπτη χαρά μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να ονειρευόμαστε…

Διότι, παραφράζοντας τον Έζρα Πάουντ, εάν δεν παλεύεις για τα όνειρα σου, ή τα όνειρα σου δεν αξίζουν τίποτα, ή ΕΣΥ δεν αξίζεις τίποτα”…!