Συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με το Δήμαρχο Κυθήρων

 

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κυθήρων, συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου, με το Δήμαρχο Κυθήρων, κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Αρχικά, έγινε από το Δήμαρχο Κυθήρων, διεξοδική ενημέρωση σε ότι αφορά την πορεία της διαδικασίας υπογραφής προγραμματικής σύμβασης του έργου της ανακαίνισης του Σχολείου Αγγλοκρατίας της Κάτω Χώρας, η οποία αναμένεται να προχωρήσει παράλληλα με το έτερο έργο, της ανάπλασης της πλατείας του εν λόγω οικισμού, αφού υπερκερασθεί το μείζον πρόβλημα της εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για δημιουργία τουαλετών. Εκ μέρους του Συλλόγου, υποδείχθηκε κατάλληλος χώρος για το σκοπό αυτό, μεταξύ του Σχολείου και του Κάστρου, κάτι για το οποίο θα ζητηθεί η έγκριση της αρμόδιας Εφορίας Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε αμέσως προσεχή επίσκεψη, που θα πραγματοποιήσει η Προϊσταμένη αυτής στα Κύθηρα.

Στην ίδια επίσκεψη, ζητήθηκε από το Δήμαρχο, όπως ζητήσει από την εν λόγω Προϊσταμένη, έναν “οδικό χάρτη” εξωραϊσμού και ανάδειξης του Ενετικού Κάστρου του Μυλοποτάμου, ενώ δηλώθηκε ο Σύλλογος ως διαρκής αρωγός της συγκεκριμένης Υπηρεσίας για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος ζήτησε και έλαβε ενημέρωση, για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τα Ιδρύματα του Μυλοποτάμου, “Βασιλείου Μαλάνου” και “Ξενών Αλεξάνδρου Π. Στρατηγού” και προσφέρθηκε να βοηθήσει κατά το δυνατόν, στην κατεύθυνση της καλύτερης αξιοποίησης των ακινήτων αυτών, δηλαδή της πρώην Οικοκυρικής Σχολής και του Ξενώνα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, δεσμεύθηκε να θέσει υπόψη του Δημάρχου, τόσο την πλήρη προμελέτη εκμετάλλευσης του κτιρίου της πρώην Οικοκυρικής, με τη δημιουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων υψηλού εισοδήματος, όσο και τον προϋπολογισμό-μελέτη της εκ βάθρων ανακαίνισης, ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του ξενώνα του χωριού.

Επίσης, έγινε αναφορά στο σχεδιαζόμενο μεγάλο έργο του αποχετευτικού του νοτίου τμήματος του νησιού, με το οποίο, το σύνολο των οικισμών της Κοινότητας Μυλοποτάμου, θα συνδεθεί με κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, το οποίο θα οδηγεί τα λύματα σε μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων, σε έτερο σημείο του νησιού.

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος, επανέλαβε το αίτημα του, όπως ο Σύλλογος υποδείξει τον προσφορότερο τρόπο αξιοποίησης του εγγεγραμμένου στον προϋπολογισμό του Δήμου, κονδυλίου των 20.000€, για την αναβάθμιση και τουριστική ανάδειξη, τόσο του Καμαριού, όσο και της ρεματιάς και του καταρράκτη της Φόνισσας και το Δ.Σ του Συλλόγου δεσμεύθηκε όπως εντός των αμέσως προσεχών ημερών, αποστείλει σχετική πρόταση.

Η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική και το Δ.Σ του Συλλόγου, ευχαρίστησε θερμά τη Δημοτική Αρχή για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε για την αισθητική αναβάθμιση, την τουριστική ανάδειξη και την οικονομική αξιοποίηση των ίδιων κεφαλαίων της Τοπικής Κοινότητας Μυλοποτάμου.

Στη φωτογραφία διακρίνονται εντός της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, εξ αριστερών προς τα δεξιά: ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ του Συλλόγου, κ. Ε. Θεοδωράκης, το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου, κ. Β. Ράικου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Π. Στρατηγός, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Κ. Στάθης, ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Ε. Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Π. Ζαντιώτης, το μέλος Δ.Σ του Συλλόγου, κ. Π. Ταμβάκης και η Ταμίας του Δ.Σ του Συλλόγου, κ. Γ. Μπαλάση.

 

Ευχαριστώ

Δρ. Παναγιώτης Γ. Στρατηγός