Πολιτιστική εκδήλωση Κάτω Χώρας, 9 Αυγούστου 2022.

Μυλοπόταμος Κυθήρων: ένα ταξίδι στην ιστορία, το μύθο και την παράδοση, με ένα σκίρτημα ψυχής.

Εκείνο το υπέροχο αυγουστιάτικο βράδυ, ζήσαμε μια σαγηνευτική βραδιά, που μας μετέφερε νοερά σε άλλες εποχές, σε άλλαμέρη, με άλλους ανθρώπους, με έμπνευση από τα ερείπια των αρχιτεκτονικών τους δημιουργημάτων. Μια βραδιά με χρώματα, ήχους και μελωδίες. Μια βραδιά φτιαγμένη αφενός για ένα σκίρτημα ψυχής, αφετέρου κομμένη και ραμμένη στις υγειονομικές προφυλάξεις έναντι του πανδημικού εφιάλτη που ζούμε.

Η καρδιά της Κάτω Χώρας ξαναχτύπησε συντονισμένη με τις καρδιές των δεκάδων εκλεκτών καλεσμένων μας. Και η ζωή ξαναγύρισε με όλη της τη σφριγηλότητα, έστω για ένα βράδυ.

Τίποτε ωστόσο δε θα ήταν κατορθωτό, εάν δεν υπήρχε η κινητήριος δύναμη και “ψυχή της εκδήλωσης”, Γρηγορία Μπαλάση(Ταμίας του Συλλόγου), η επεξεργαστής των μουσικών και βιντεο-παρουσιάσεων, Λευκή Καραστατήρα (μέλος), η γοητευτική παρουσιάστρια της βραδιάς, Βανέσσα Ράικου (μέλος Δ.Σ), η προσφέρουσα δωρεάν και απλόχερα το ελαφρύ γεύμα, Καλλιόπη Καρύδη (εστιατόριο ΠΛΑΤΑΝΟΣ), οι προσφέροντες δωρεάν τα τραπεζοκαθίσματα, Θοδωρής Καραβουσάνος (εστιατόριο ΤΟΞΟΤΗΣ)και Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος (εστιατόριο ΝΤΕΛΗΣ), ο αφιλοκερδής εκδότης των προσκλήσεων, Ιωάννης Μπαλάσης (κάβαποτών Πειραιάς), ο δωρεάν φιλοτεχνήσας τα banner και τα κολλάζ του φόντου, Αλέξανδρος Κουκίδης, ο αφιλοκερδής μεταφορέας των καθισμάτων, Adnan Sattar (o γνωστός μας Αλή) και ασφαλώς τα παιδιά του Μυλοποτάμου που ανέλαβαν το βάρος της διανομής του φαγητού και των λαχνών της λαχειοφόρου αγοράς, καθώς και οι δωροθέτες αυτής.

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!!!

Και τώρα που τα φώτα έσβησαν, το σκίρτημα της ψυχής δίνει τη θέση του σε μια γλυκιά ανάμνηση, η οποία θα έρχεται τα χειμωνιάτικα βράδια, σαν ένας αντίλαλος από τα χρόνια των Ενετών και του Μπαρμπαρόσα, να μας πλημμυρίζει με τους ίδιους ήχους, τα ίδια χρώματα, τις ίδιες φωνές και τις ίδιες εικόνες και να μας γεμίζει με μια επίσης γλυκιά προσμονή…

Και του χρόνου ξανά, όλοι με υγεία!