Συνάντηση-Διαβούλευση με Κ.Ι.Π.Α

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ  κ. Παναγιώτης Στρατηγός, παρέστη εκπροσωπώντας το Σύλλογο σε συνάντηση/διαβούλευση με το Κυθηραϊκό  Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α), η οποία διεξήχθη την Τετάρτη 15-5-2019 στο Τριφύλλειο Μέγαρο Κυθηρίων στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα των κυθηραϊκών σωματείων, η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών, καθώς και προτάσεις για καλύτερη και στενότερη συνεργσία.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος του ΚΙΠΑ Γεώργιος Π. Κασιμάτης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΙΠΑ Γεώργιος Ι. Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Εμμανουήλ Καλοκαιρινός, η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου, ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αθηνών-Πειραιώς κ. Βρεττός Κυπριώτης, η Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ. Καίτη Αρώνη Τσίχλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης των Απανταχού Κυθηρίων «Άγ.Μύρων» κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα» κ. Νικόλαος Φατσέας.

Σημειώνεται ότι στο ΚΙΠΑ έχει παραχωρηθεί μεταξύ άλλων από την Εγχώριο Περιουσία Κυθήρων-Αντικυθήρων, η διαχείρηση των Αγγλικών σχολείων του νησιού έως το 2025.

Στη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο Κασιμάτη για την πρόσκληση, ανέπτυξε τις δράσεις του Συλλόγου μας μετά την επαναδραστηριοποίησή του το 2017, παρουσίασε τους μεσοπρόθεσμους στόχους του και ζήτησε τη συνδρομή του ΚΙΠΑ στην επίλυση όλων των μεγάλων θεμάτων του χωριού μας.

Αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, όπως οι συμμετέχοντες φορείς αποτελέσουν το συντονιστικό όργανο  του ΚΙΠΑ, για την ευόδωση όχι μόνον των στόχων του, αλλά και του Κυθηραϊσμού, γενικότερα.